Hoftesmerter

Det er for mange vanskelig å avgjøre om smertene man opplever kommer fra rygg, bekken eller hofter, men smerter osm kommer fra hofteleddet oppfattes ofte på fremsiden av leddet mot lysken.

En av årsakene til smerter i lysken, setet eller hoften, utsrålende smerte til utsiden av låret og rundt kneet kan være symptomer på slitasje i hoften. Dette kalles for coxartrose. Ofte vil pasienten presentere seg med en haltende gange. Det presenterer ofte i eldre personer, personer med tidligere skader i hofteregion eller pasienter som har en familiehistorie med hofteproblemer. Ved en coxartrose vil brusken rundt hoftekulen være slitt. Dette kan man få bekreftet ved å gjøre en radiologisk undersøkelse (Røntgen, CT eller MR).

 

De fleste andre diagnoser som slimposeirritasjon i hofte, dysfunksjoner i leddet eller muskulære spenninger i musklene rundt hoften gi tilsvarende symtomer som de nevnt ovenfor. En leddslåsning i bekkenet eller noen andre betennelsestilstander vil også ha mange overlappende symtomer. Lyskesmerter kan oppleves av pasienten som alt fra svært diffuse til intense smerter. Hos menn kan smertene stråle ned til testikkelen.

 

Ofte vil en grundig undersøkelse være nødventig for å differensiere hvor problemene kommer fra.