Våre tjenester

Kiropraktikk

Kiropraktikk er en del av primærhelsetjenesten i Norge. Det er en helseproffesjon som diagnostiserer, behandler og forebygger biomekaniske feilfunksjoner i hele bevegelsesapparatet. Behandlingen baseres i stor grad på manuelle metoder.

Autoriserte kiropraktorer har 6 års universitetsutdannelse fra godkjente læresteder, og fungerer som primærkontakt med sykmeldingsrett og rekvisisjonsrett til spesialister i likhet med leger, tannleger og psykologer. Kiropraktorene på vår klinikk jobber tett med de andre helseprofesjonene på klinikken samt med andre deler av helsevesenet ved behov.

For mer informasjon om kiropraktikk kan du gå til: www.kiropraktikk.no

Fysioterapi

Fysioterapi er autorisert helsepersonell som selvstendig har et vurdering- og behandlingsansvar i pasientsaker. Alle autoriserte fysioterapeuter har 3 års universitetsutdannelse. Det finnes både private fysioterapeuter og fysioterapeuter med driftstilskudd. Vi tilbyr en privat tjeneste, det betyr at du må dekke egenandelen selv. Du trenger ingen henvisning fra lege for å bli behandlet ved vår klinikk og ventetiden er kort i forhold til hos fysioterapeuter med driftstilskudd så du kommer raskt i gang med behandling.

Fysioterapeuter jobber med kropp, funksjon og helse.  En fysioterapeut kan jobbe behandlende, forebyggende, helsefremmende og rehabiliterende. Fysioterapeutens mål er å bidra til best mulig funksjon.

For mer informasjon om fysioterapi kan du gå til: www.fysio.no

Såletilpasning

Fotsmerter, kne, hofte- og ryggsmerter kan forårsakes av fotstilling, måten man går eller løper på. Vi spesialtilpasser såler spesifikt til ditt behov for å optimere din fotstilling. Diagnoser hvor dette kan være nødvendig er ved feks ankelskader, beinhinnebetennelse, kneproblemer, hofteproblemer eller ryggsmerter.

Sålene vi bruker er formthotics og du kan lese mer om dem på www.formthotics.com

Trening

Trening har mange helsemessige fordeler. Likevel synes mange det er tungt å komme i gang. Trikset mange ganger er å finne noe man kan trives med selv.

Optimal funksjon vil tilby veiledende trening for folk som vil komme i gang med treningen. Treningen kan foregå individuelt eller i små grupper. Den vil bli ledet av en fysioterapeut og bli tilrettelagt til hver enkelt ut fra fysisk form og egne mål. Alle kan være med uansett startnivå.

Trening kan være godt for deg med kroniske ryggsmerter, hofte/kneplager, skulderplager, og lignende og kan i noen tilfeller være en viktig del av ditt behandlingsopplegg for å få varige resultater.

Treningsmetoder som kan bli brukt, er slyngetrening,  bruk av egen kroppsvekt, trening med motstand fra partner, utetrening og trening i styrkerom.

 

Vi tilbyr også fysioterpi veiledet trening i etterkant av skader eller opperasjoner.

Foredrag

Våre behandlere er etter avtale tilgjengelige for foredrag for grupper, idrettslag, bedrifter el. Vi har bred erfaring innenfor foredragsholding om bla forebyggende helse, ergonomi på arbeidsplassen, skadeforebygging i forhold til trening, kurs om taping for idrettslag osv. Ta kontakt for å få skreddersydd et foredrag som passer for deres behov og ønsker.

Kostholdsveiledning

Et balansert og sunt kosthold er et kriterium for god helse, og det er et viktig ledd i å forebygge flere livsstilssykdommer. Riktig kostholdsveiledning vil kunne hjelpe deg til å ta sunne og gode matvarevalg, som du enkelt kan leve med i hverdagen. Om du ønsker hjelp til å oppnå en sunnere livsstil, vektnedgang, vektoppgang, tips og råd i forhold til kosthold og graviditet, kosthold ved diabetes eller hjertesykdom, irritabel tarm eller kosthold for å forbedre idrettsprestasjoner, så kan jeg hjelpe deg på rett vei. Veiledningen kan foregå individuelt, i grupper eller i form av kurs.

BESTILL TIME